Drietal bekent brandstichting woning

woensdag 4 februari 2015

Finsterwolde - De politie heeft afgelopen week drie personen aangehouden op verdenking van brandstichting danwel het voorbereiden daarvan en valsheid in geschrifte.

Op 14 juli 2014 ontstond brand in een woning aan de KrommeElleboog in Finsterwolde. De woning zou worden verbouwd, maar werd door de brandvolledig verwoest. Uit onderzoek bleek dat een deur van de woning wasgeforceerd. Bovendien kwamen verklaringen van betrokkenen en getuigen niet metelkaar overeen. Dat maakte dat de politie rekening hield met de mogelijkheid vanbrandstichting.

Aangehouden verdachten

Op basis van onder anderen getuigenverklaringen en gedegenrecherchewerk is de politie uitgekomen bij de aangehouden verdachten. Het gaatom een 24-jarige vrouw en een 24-jarige man die de woning zouden gaan bewonen eneen 48-jarige vrouw uit Zeist. De beide 24-jarigen worden verdacht van valsheidin geschrifte, omdat zij valse declaraties bij de verzekering wilden doen.Daarnaast worden de 24-jarige man en de 48-jarige vrouw verdacht van dedaadwerkelijke brandstichting. Zij hebben inmiddels een bekennende verklaringafgelegd en zitten nog vast. De 24-jarige vrouw wordt ervan verdacht dat zijwist van de strafbare feiten, maar hierover niet de politie heeft genformeerd.Zij is na verhoor weer heengezonden.

bron: politie.nl | Categorie: brand


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Drieborg | 112 alarmeringen Drieborg | Goedkoop Tanken in Drieborg | Supermarkten in Drieborg | Weerbericht Drieborg